Μουσική, κίνηση, ρυθμός, λόγος!! Όλα αυτά στο πιο μελωδικό και συναρπαστικό μάθημα για παιδιά! Μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες ,τη μουσικοκινητική προσέγγιση του Carl Orff, αλλά και τη μέθοδο Dalcroze, τα παιδιά γνωρίζουν τη μουσική, αντιλαμβάνονται  μουσικές έννοιες, παίζουν τα όργανα της ορχήστρας Orff, αυτοσχεδιάζουν, δημιουργούν, εκφράζονται.

Η μουσική αναπτύσσει τις δημιουργικές και εκφραστικές τους ικανότητες, εμπλουτίζει το ψυχικό τους κόσμο, καλλιεργεί την επικοινωνία και την αισθητική αγωγή.

Ελάτε στο πιο όμορφο ταξίδι με οδηγό τη μουσική και το χορό….

Ομάδες: 1,5 – 3 χρονών ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ,
                 3,5-5 χρονών
                 6-9 χρονών

Παιχνίδι, τραγούδι, μουσική, κίνηση…και μαθαίνω γαλλικά! Ένα ταξίδι μέχρι και τη Γαλλία, όπου τα παιδιά εξοικειώνονται με τη γαλλική γλώσσα μέσα από ένα διασκεδαστικό εργαστήρί! ….. Και ναι, μαθαίνουν να μιλάνε και να τραγουδάνε στα γαλλικά!

Ρυθμός-μουσική- χρώμα! Ζωγραφική με όλο μου το σώμα. Ένα εργαστήρι που λερώνει, αλλά και ξετρελαίνει τα παιδιά. Ελάτε να ζωγραφίσουμε ελεύθερα με όλο μας το σώμα, με διαφορετικά υλικά και διαφορετικά ερεθίσματα. Σύγχρονοι και κλασσικοί ζωγράφοι θα γίνουν η αφορμή για ένα διασκεδαστικό και χρωματιστό εργαστήρι.

Ηλικίες: 3-7 χρονών

Στόχος είναι τα παιδιά να εμπιστευτούν τη φαντασία τους και μέσα σ΄ ένα κλίμα δημιουργικότητας, να βιώσουν όμορφες στιγμές. Τα παιδιά εκφράζονται ελεύθερα, πειραματίζονται και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους.

Μαθήματα-παιχνίδι: ελεύθερη ζωγραφική, graffiti, κομικ.

Ρυθμός ! Κίνηση ! Μουσική ! Όλα αυτά μαζί στο πιο όμορφο, μελωδικό, χορευτικό μάθημα για μικρά παιδιά. Τα παιδιά μέσα από την κίνηση, τον χορό, τη μουσική και το παιχνίδι πειραματίζονται, καλλιεργούν και δημιουργούν διάφορες κινητικές και μουσικές συνθέσεις. Η ένωση της μουσικής με την κίνηση και το λόγο δίνει την ευκαιρία για πολύπλευρες δημιουργικές δραστηριότητες . Συνεργασία – ομαδικότητα- αυτογνωσία – φαντασία – εμπιστοσύνη στον εαυτό μας – έκφραση συναισθημάτων είναι λίγα από τα πλεονεκτήματα της μουσικοκινητικής.

Ομάδες: 2,5 – 5 χρονών
                 6-8 χρονών
                 9-12 χρονών

Φαντασία, παιχνίδι, δημιουργικότητα! Μέσα από τις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού και ψυχοκινητικής αγωγής, θα ανακαλύψουμε τις πέντε αισθήσεις μας, θα γίνουμε ομάδα, θα βιώσουμε συναισθήματα και θα κινητοποιήσουμε το σώμα μας. Το παιχνίδι είναι το μέσο για να κοινωνικοποιηθούν τα παιδιά, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να μάθουν, να παρατηρούν, να αφήνουν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους ελεύθερη. Η επαφή με ερεθίσματα (λογοτεχνία, θεατρικά έργα, πίνακες ζωγραφικής, μουσικά κομμάτια κ.λπ.) που διεγείρουν τη φαντασία, το συναίσθημα και το μυαλό θα τα βοηθήσει να λάβουν τα κατάλληλα «εργαλεία», ώστε να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους, να καλλιεργήσουν δεξιότητες και ικανότητες, να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να μάθουν όρια και να εξελιχθούν μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού.

Ομάδες: 2,5-5 χρονών
                6-10 χρονών

Ο σύγχρονος χορός ενθαρρύνει τους χορευτές να χρησιμοποιούν τα συναισθήματά και τις διαθέσεις τους προκειμένου να σχεδιάσουν τα δικά τους βήματα και χορογραφίες, αντί να ακολουθούν ένα δομημένο κώδικα τεχνικής, όπως στο μπαλέτο.

Ο σύγχρονος χορός  χαρακτηρίζεται ως κορυφαίος στον κόσμο του χορού, καθώς θεωρείται  ότι  δίνει την δυνατότητα στους χορευτές  να απολαύσουν το μπαλέτο,  χωρίς την αυστηρή έμφαση στην τεχνική και ισορροπία.

Ομάδες: 5-8 χρονών
                8-12 χρονών

Hip-hop, R’n’B, σύγχρονα/μοντέρνα τραγούδια αλλά και παλιά αγαπημένα θα γίνουν χορογραφίες! Επιπλέον, διάσημες και γνωστές χορογραφίες/ Video clip θα γίνουν η αφορμή για το απόλυτο χορευτικό εργαστήρι!

Ομάδες: Νήπια-Γ δημοτικού
                Δ’-Στ ‘ Δημοτικού

Ζεϊμπέκικο, χασάπικο, συρτάκι, χασαποσέρβικο, νησιώτικα σε ένα ελληνικό-παραδοσιακό εργαστήρι χορού.

Ομάδες: Α’– Γ΄ Δημοτικού
                Δ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού

Γυμναστική και χορός! Κίνηση και ευεξία! Τόνωση και διασκέδαση! Στο πιο ανεβασμένο μάθημα ! «Σπάμε τα βήματα», προσθέτουμε παιχνίδια και δραστηριότητες σ΄ ένα συνδυαστικό μάθημα γυμναστικής και διασκέδασης.

   Ομάδες: Νήπια – Γ΄ Δημοτικού
                   Δ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού